WAP手机版 RSS订阅 加入收藏  设为首页
历年试题
当前位置:首页 > 辅导 > 历年试题

自考《英语(二)》真题练习:阅读选择(1.7)

时间:2015-10-01 12:10:54  作者:培训小能手  来源:huanlinet.com  查看:260  评论:0
内容摘要:单选题  [阅读选择]Rhythm in literature is a more or less regular occurrence of certain elements of writing: a word, a phrase, an idea, a sound, or ...

单选题

  [阅读选择]Rhythm in literature is a more or less regular occurrence of certain elements of writing: a word, a phrase, an idea, a sound, or a grammatical construction. We are also accustomed to this recurrence in the alternate heavy and light beats in music. Our love for rhythm seems to be innate: witness the responses of a small child to lively music. Children love to beat on toy drums or empty boxes. They stamp their feet and chant nursery rhymes or nonsense syllables, not unlike primitive dancers. As children grow older, they are taught to restrain their responses to rhythm, but our love of rhythm remains. We live in rhythms; in fact we are governed by rhythms.

  According to the passage, an adult's reaction to rhythm in music would probably be _____.

  A.uninhibited

  B.indifferent

  C.restrained

  D.responsible

  
  正确答案:C

  答案解析:该题的解题依据在本段结尾部分“As children grow older, they are taught to restrain their responses to rhythm…”。作者讲:随着孩子的年龄逐渐增大,大人就会教他们抑制对节奏的反应,等他们长大之后,他们对音乐节奏的反应,更可能受到抑制。

  查看专家点评、以往试题可进入“每日一练——免费在线测试系统”>>

 

自考《英语(二)》真题练习:阅读选择(1.7)


相关评论

本类更新

本类推荐

本类排行

黔ICP备10000795号-1